Nová podoba e-shopu www.rybarskeknihy.cz spuštěna od května 2022
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-15 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Zpracování ryb

Kniha je koncipována tak, aby navazovala na základní znalosti biochemie, anatomie a fyziologie ryb. Jsou do ní zahrnuty i vazby, které je nutno vzít v... celý popis
Dostupnost
Skladem 9 ks
manipulační poplatek
250 Kč
ks
Kompletní specifikace

Kniha je koncipována tak, aby navazovala na základní znalosti biochemie, anatomie a fyziologie ryb. Jsou do ní zahrnuty i vazby, které je nutno vzít v úvahu při zpracování mořských ryb. Zejména z toho důvodu, že vývoj odvětví zpracování sladkovodních ryb je z hlediska efektivnosti provozu často doplňován různými formami zpracování ryb mořských.

Zaměření této knihy navazuje na potřeby praxe, kdy se ukazuje, že znalosti biologie a technologie chovu ryb je potřebné dále doplnit znalostmi o možnostech zpracování a zhodnocování rybí suroviny. Při zpracování ryb je důležité uplatňovat detailnější poznatky o základech a odlišnostech rybí suroviny, které vznikají ve srovnání s masem teplokrevných zvířat a podporovat aktivity vedoucí k vývoji nových výrobků z ryb. Kniha je rozvržena do čtyř částí a doplněna přílohou: obecná část uvádí popis složení těla ryb, průběh změn v surovině a hodnocení kvality; část zpracování uvádí postup jednotlivých pracovních operací, část třetí pojednává o Ryby představují nutričně velmi kvalitní a cennou surovinu, rybí maso je zpracovatelsky velmi náročné. Patří k nejméně udržitelným potravinám. Zvládnutí teoretických poznatků a důležitých zákonitostí změn v tkáních proto tvoří nezbytný základ poznání celého procesu zpracování. Průběhu bakteriologických i biochemických změn a část čtvrtá uvádí zásady analýzy nebezpečí, stanovení kritických bodů a zmiňuje zásady podmínek provozu zpracoven. V příloze knihy je česko-anglicko-latinský slovník názvů hospodářsky důležitých druhů ryb a doplňující obrazový materiál, který ilustruje vybavení zpracoven, senzorické hodnocení, bezpečnostní zásady, příklady produktů z ryb, ručního a strojního zpracování a zahrnuje i vzorový příklad podkladů pro specifikaci výrobku, legislativních opatření (zákony, vyhlášky a normy) včetně závazných předpisů ES a mezinárodních dokumentů i předpisů vztahujících se k realizaci produktu v obchodní síti. Je také uvedena časová řada tržní produkce a užití ryb vyprodukovaných chovem v ČR.

Autoři: František Vácha, Pavel Vejsada

Vydáno: 2013 

Počet stran: 178

Vydavatel: FROV JU

Vazba V8 (tvrdá vazba); formát 170x240 mm.

Potřebujete poradit?

Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
+420 602 263 544 (Po-Pá, 8-15 hod.)
Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Kde nás najdete

Zátiší 728/II

Vodňany 389 25

Kontakty
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
(Po-Pá, 8-15 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz