Nová podoba e-shopu www.rybarskeknihy.cz spuštěna od května 2022
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-15 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Knihy
  3. Knihy
  4. Odborné knihy FROV JU
  5. Kvalita a gastronomie ryb a rybích výrobků

Kvalita a gastronomie ryb a rybích výrobků

Tato kniha je uceleným přehledem zaměřeným na nutriční hodnotu a rozličné aspekty kvality ryb a dalších produktů akvakultury. Jsou popsány vlastnosti ... celý popis
Dostupnost
Skladem 28 ks
manipulační poplatek
250 Kč
ks
Kompletní specifikace

Tato kniha je uceleným přehledem zaměřeným na nutriční hodnotu a rozličné aspekty kvality ryb a dalších produktů akvakultury. Jsou popsány vlastnosti masa sladkovodních i mořských druhů ryb, statistická sledování světového rybolovu a akvakultury včetně vzájemného srovnání. Jsou zmíněny rovněž aspekty různé úrovně výživy a jejich efekt na výslednou kvalitu. Diskutovány jsou vlivy lovu, zacházení, zpracování a skladování. Prezentovány jsou dobře známé, ale i exotické druhy a široká škála produktů, včetně technologie jejich výroby. Cílem této publikace je přinést čtenáři, českému konzumentu ryb, velké množství relevantních informací o jejich stolní hodnotě, kvalitě a způsobech přípravy a tím inspirovat a přispět ke zvýšení konzumace těchto jedinečných, zdraví prospěšných potravin v restauračních zařízeních a kuchyních České republiky.

Kniha je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na statistiky lovu a chovu ryb v celosvětovém měřítku se zaměřením na Evropu a Českou republiku. Druhá kapitola přináší souhrn jednotlivých aspektů kvality rybího masa a jeho produktů. Jsou popsány různé procesy kažení a degradace rybí svaloviny včetně faktorů, které je ovlivňují. Zmíněny jsou jednotlivé nutriční aspekty, obsah lidskému zdraví prospěšných látek, ale i cesty možné kontaminace a způsoby ochrany před ní. Třetí kapitola jsou uvedeny a diskutovány faktory ovlivňující kvalitativní aspekty rybího masa. Tato část zahrnuje jednotlivé kroky od lovu a chovu, přes zpracování a různé způsoby skladování, až po finální úpravu na produkty, tzv. “z vody na talíř”. Důležitou součástí třetí kapitoly jsou popisy technologií výroby známých, ale i méně známých produktů. Poslední kapitola je zaměřena na gastronomické využití masa ryb, ať už v restauracích nebo v domácnostech. Součástí kapitoly je popis jednotlivých druhů sladkovodních a mořských ryb, které jsou významné z hlediska obchodního uplatnění v České republice.

Autoři: Sampels, S., Levý, E., Mráz, J., Vejsada, P., Zajíc, T.

Vydáno: 2014

Počet stran: 247

Vydavatel: FROV JU

Vazba V8 (tvrdá vazba); formát 170x240 mm.

Potřebujete poradit?

Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
+420 602 263 544 (Po-Pá, 8-15 hod.)
Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Kde nás najdete

Zátiší 728/II

Vodňany 389 25

Kontakty
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
(Po-Pá, 8-15 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz