157. Metodika hodnocení hygienické kvality masa ryb z hlediska obsahu cizorodých látek

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 157. Metodika hodnocení hygienické kvality masa ryb z hlediska obsahu cizorodých látekSkladem 20 ksbez DPH
Cílem metodiky je poskytnout potenciálním zájemcům účinný nástroj pro hodnocení kontaminace povrchových vod a posouzení hygienické kvality masa ryb pocházejících z volných vod i rybochovných zařízení. V metodice je uveden přehled a stručná charakteristika nejvíce problematických kontaminantů ohrožujících kvalitu rybího masa a tedy i jeho konzumenty. Je zde popsán postup odběru a zpracování vzorků pro potřeby analytických stanovení významných polutantů. Dále jsou uvedeny aktuální legislativní hygienické a expoziční limity pro obsah cizorodých látek v rybách a popsán postup výpočtu maximálního doporučeného množství rybího masa pro konzumaci z hlediska koncentrací cizorodých látek, které jsou v něm obsaženy. Metodika obsahuje konkrétní příklady pocházející z volných vod a chovů v ČR. Metodika je určena příslušným orgánům státního dozoru (dozorové orgány) v působnosti Ministerstva zemědělství (Státní veterinární správa, Státní zemědělská a potravinářská inspekce) a Ministerstva zdravotnictví (orgány ochrany veřejného zdraví). Metodika může být využita Rybářskými svazy ČR pro deklaraci hygienické kvality ryb z volných vod.
Potřebujete poradit?
