112. Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- 112. Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselinSkladem 20 ks90 Kč74 Kč bez DPH
Konzumace ryb je v ČR ve srovnání s průměrem EU na velmi nízké úrovni. Zároveň patříme k zemím s nejvyšším výskytem kardiovaskulárních onemocnění. Jako významný preventivní i léčebný prostředek byl potvrzen dostatečný příjem omega 3 polynenasycených mastných kyselin (omega 3 PUFA). Hlavním zdrojem těchto látek v lidské výživě jsou ryby. Existuje několik faktorů, které kompozici a množství těchto kyselin v tuku ovlivňují, a z nich vycházejí metody, kterými lze obsah omega 3 PUFA účinně zvýšit. Cílem této metodiky je poskytnout chovatelům ucelený přehled, jak lze docílit vysokého obsahu omega 3 PUFA v mase ryb a dále podat informace týkající se správného zpracování a kuchyňské úpravy ryb, která zabezpečí zachování a plné využití omega 3 PUFA ve výživě člověka. Metodika je určena především pro malo i velkochovatele ryb a dále pro podniky zabývající se výrobou polotovarů a hotových výrobků z rybího masa.
T. Zajíc, J. Mráz, P. Kozák, J. Picková
Edice Metodik (technologická řada), FROV JU Vodňany, 2011, č. 112, 34 s.
Potřebujete poradit?
