Nová podoba e-shopu www.rybarskeknihy.cz spuštěna od května 2022
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-15 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Metodiky a technologie
  3. Jednotlivé metodiky a technologie
  4. 106. Technologie hromadné indukce triploidie u lína obecného (Tinca tinca) v provozních podmínkách rybích líhní

106. Technologie hromadné indukce triploidie u lína obecného (Tinca tinca) v provozních podmínkách rybích líhní

Technologie umožnila po umělém výtěru mlíčáků a jikernaček oplození a aktivaci gamet vodou v čase 0 min a odlepkování jiker v čase +2 až +4 min od opl... celý popis
Dostupnost
Skladem 20 ks
manipulační poplatek
60 Kč
ks
  • Kompletní specifikace
  • Komentáře 0
  • 106. Technologie hromadné indukce triploidie u lína obecného (Tinca tinca) v provozních podmínkách rybích líhní
    106. Technologie hromadné indukce triploidie u lína obecného (Tinca tinca) v provozních podmínkách rybích líhní
    Skladem 20 ks
    bez DPH
  • ks
Kompletní specifikace
Technologie umožnila po umělém výtěru mlíčáků a jikernaček oplození a aktivaci gamet vodou v čase 0 min a odlepkování jiker v čase +2 až +4 min od oplození hromadně indukovat triploidii chladovým šokem u dávek až do 500 g jiker najednou bez přímého kontaktu oplozených jiker s ledem. Chladový šok byl proveden převedením oplozených jiker v čase +5 min od oplození do nádoby s vodou vychlazenou na 0 až +2°C, ponořenou do ledové lázně. Základní parametry chladového šoku byly: teplota inkubační vody 20°C, odlepkovacího roztoku alkalázy 20°C a promývací vody do začátku šoku 20°C, vychlazené vody v ledové lázni 0 až +2°C, začátek šoku +5 min po oplození a aktivaci jiker, expoziční doba v ledové lázni 35 min. Následoval proplach vodou o teplotě 20°C a nasazení jiker na inkubační aparáty. Výsledná oplozenost ošetřených jiker byla vyšší než 80% hodnoty u neošetřených jiker. Po vykulení plůdku analýza relativního obsahu DNA v embryonálních tkáních plůdku prokázala zisk 100 % triploidního vykuleného plůdku.
 
M. Flajšhnas, M. Rodina, V. Kašpar, R. Luhan FROV JU Vodňany, Edice Metodik (technologická řada), 2010, č. 106, 19 s.

Potřebujete poradit?

Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
+420 602 263 544 (Po-Pá, 8-15 hod.)
Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Kde nás najdete

Zátiší 728/II

Vodňany 389 25

Kontakty
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
(Po-Pá, 8-15 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz