Kategorie

157. Metodika hodnocení hygienické kvality masa ryb z hlediska obsahu cizorodých látek Zobrazit v plné velikosti

157. Metodika hodnocení hygienické kvality masa ryb z hlediska obsahu cizorodých látek

60 Kč

Cílem metodiky je poskytnout potenciálním zájemcům účinný nástroj pro hodnocení kontaminace povrchových vod a posouzení hygienické kvality masa ryb pocházejících z volných vod i rybochovných zařízení. V metodice je uveden přehled a stručná charakteristika nejvíce problematických kontaminantů ohrožujících kvalitu rybího masa a tedy i jeho konzumenty. Je zde popsán postup odběru a zpracování vzorků pro potřeby analytických stanovení významných polutantů. Dále jsou uvedeny aktuální legislativní hygienické a expoziční limity pro obsah cizorodých látek v rybách a popsán postup výpočtu maximálního doporučeného množství rybího masa pro konzumaci z hlediska koncentrací cizorodých látek, které jsou v něm obsaženy. Metodika obsahuje konkrétní příklady pocházející z volných vod a chovů v ČR. Metodika je určena příslušným orgánům státního dozoru (dozorové orgány) v působnosti Ministerstva zemědělství (Státní veterinární správa, Státní zemědělská a potravinářská inspekce) a Ministerstva zdravotnictví (orgány ochrany veřejného zdraví). Metodika může být využita Rybářskými svazy ČR pro deklaraci hygienické kvality ryb z volných vod.

Košík

Žádné zboží

Poštovné 0 Kč
Celkem 0 Kč

K pokladně

Novinky:



! ! ! UPOZORNĚNÍ ! ! !



Z důvodu preventivních opatření proti šíření koranaviru se mohou zásilky z našeho eshopu zpozdit. Děkujeme za pochopení.


Nově v nabídce:


Kaviárová kosmetika



Rybářství a rybolov

k objednání ZDE



Ryby evropských vod v ilustracích Květoslava Híska

k objednání ZDE



Sladkovodní ryby – recepty

k objednání ZDE