Kategorie

112. Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin Zobrazit v plné velikosti

112. Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin

T. Zajíc, J. Mráz, P. Kozák, J. Picková
Edice Metodik (technologická řada), FROV JU Vodňany, 2011, č. 112, 34 s.

Více informací

60 Kč

Konzumace ryb je v ČR ve srovnání s průměrem EU na velmi nízké úrovni. Zároveň patříme k zemím s nejvyšším výskytem kardiovaskulárních onemocnění. Jako významný preventivní i léčebný prostředek byl potvrzen dostatečný příjem omega 3 polynenasycených mastných kyselin (omega 3 PUFA). Hlavním zdrojem těchto látek v lidské výživě jsou ryby. Existuje několik faktorů, které kompozici a množství těchto kyselin v tuku ovlivňují, a z nich vycházejí metody, kterými lze obsah omega 3 PUFA účinně zvýšit. Cílem této metodiky je poskytnout chovatelům ucelený přehled, jak lze docílit vysokého obsahu omega 3 PUFA v mase ryb a dále podat informace týkající se správného zpracování a kuchyňské úpravy ryb, která zabezpečí zachování a plné využití omega 3 PUFA ve výživě člověka. Metodika je určena především pro malo i velkochovatele ryb a dále pro podniky zabývající se výrobou polotovarů a hotových výrobků z rybího masa.

 



Vydání publikace bylo uskutečněno za finanční podpory projektu MŠMT OP VK:

Inovace prezenčního studia bakalářského studijního oboru rybářství (CZ.1.07/2.2.00/15.0076)





 



Košík

Žádné zboží

Poštovné 0 Kč
Celkem 0 Kč

K pokladně

Novinky:



! ! ! UPOZORNĚNÍ ! ! !



Z důvodu preventivních opatření proti šíření koranaviru se mohou zásilky z našeho eshopu zpozdit. Děkujeme za pochopení.


Nově v nabídce:


Kaviárová kosmetika



Rybářství a rybolov

k objednání ZDE



Ryby evropských vod v ilustracích Květoslava Híska

k objednání ZDE



Sladkovodní ryby – recepty

k objednání ZDE