Kategorie

112. Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin Zobrazit v plné velikosti

112. Možnosti produkce sladkovodních ryb s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin

T. Zajíc, J. Mráz, P. Kozák, J. Picková
Edice Metodik (technologická řada), FROV JU Vodňany, 2011, č. 112, 34 s.

Více informací

60 Kč

Customers who bought this product also bought:

Konzumace ryb je v ČR ve srovnání s průměrem EU na velmi nízké úrovni. Zároveň patříme k zemím s nejvyšším výskytem kardiovaskulárních onemocnění. Jako významný preventivní i léčebný prostředek byl potvrzen dostatečný příjem omega 3 polynenasycených mastných kyselin (omega 3 PUFA). Hlavním zdrojem těchto látek v lidské výživě jsou ryby. Existuje několik faktorů, které kompozici a množství těchto kyselin v tuku ovlivňují, a z nich vycházejí metody, kterými lze obsah omega 3 PUFA účinně zvýšit. Cílem této metodiky je poskytnout chovatelům ucelený přehled, jak lze docílit vysokého obsahu omega 3 PUFA v mase ryb a dále podat informace týkající se správného zpracování a kuchyňské úpravy ryb, která zabezpečí zachování a plné využití omega 3 PUFA ve výživě člověka. Metodika je určena především pro malo i velkochovatele ryb a dále pro podniky zabývající se výrobou polotovarů a hotových výrobků z rybího masa.

 



Vydání publikace bylo uskutečněno za finanční podpory projektu MŠMT OP VK:

Inovace prezenčního studia bakalářského studijního oboru rybářství (CZ.1.07/2.2.00/15.0076)





 



Košík

Žádné zboží

Poštovné 0 Kč
Celkem 0 Kč

K pokladně

Novinky:


Nově v nabídce:


Kaviárová kosmetika



Rybářství a rybolov

k objednání ZDE



Ryby evropských vod v ilustracích Květoslava Híska

k objednání ZDE



Sladkovodní ryby – recepty

k objednání ZDE